Проводимо тестування термоетикеток
Статті

Проводимо тестування термоетикеток

16 Червня 2016

Така ситуація: покупець зважує картоплю на електронних вагах. На екрані показується вага і вартість продукту. Через 2-3 секунди ваги друкують етикетку, яку продавець клеїть на картоплю.

Це самоклеюча термоетикетка і це тема нашої сьогоднішньої статті.

Для написання статті були використані матеріали маркетолога компанії «Восток» Ольги Ткаченко

За допомогою термоетикетки зручно і швидко, а головне дешево маркувати продукти харчування. Технологія друку - термо. А термоетикетки друкуються через таке торгове обладнання, як ваги та принтери друку етикеток. Можна друкувати будь-яку інформацію, починаючи від ціни та ваги, і закінчуючи штрих-кодом і даними про виробника.

Резюмую: термоетикетка - це спеціальний папір, який складається з 3-х різних слоїв.

Перший шар (зовнішній) - термохімічний, призначений для друку різної інформації. При нагріванні цей шар практично миттєво темніє, що і забезпечує прояв інформації на етикетці.

Другий шар - це, як правило, звичайний папір, а під цим шаром - клейка основа, завдяки якій термоетикетку можна приклеїти (в залежності від клею) до різних поверхонь.

Третій шар - це спеціальна підкладка, завдяки якій етикетку можна зберігати в рулонах і не боятися, що вони склеяться між собою.

Але не всі термоетикетки однакові. Розгляньмо їх види.

 ЕКО та ТОП

Термоетикетка ЕКО
Для виробництва таких етикеток використовується білий папір, без деревини з термочутливим покриттям. Це недорогий вид термоетикетки. ЕКО має свої специфічні особливості. Наприклад, видрукувана на такому папері інформація може бліднути при впливі УФ-світла, а при контакті з вологою етикетка розкисає.

Тому, термо ЕКО використовують в тих випадках, коли етикетувати продукція не вимагає довгострокового зберігання або транспортування. Найчастіше застосовується для маркування швидкореалізованих товарів в стандартних умовах зберігання. Температурний діапазон застосування від + 5 ° С до + 40 ° С, мінімальна температура приклеювання + 5 ° С.

Термоетикетка Термо ТОП

Для виробництва цього виду етикеток використовується теж білий папір без деревини, яка ще має 2-сторонню термочутливість покриття.

ТермоТОП за властивостями сильніше, чим ЕКО. Тому що вона має стійкість до води, жирів й змазування. Тому термо ТОП застосовується для маркування товарів, Які знаходяться в холодильниках, морозильних камерах, де волога й жирна поверхня. Температурний діапазон! Застосування від -40 ° С до + 50 ° С, Мінімальна температура приклеювання + 5 ° С. Загалом, ТОП застосуємо з усім, де не справляється ЕКО.

Як я вже говорив, термоетикетки ТОП за ціною дорожчі, ніж ЕКО. Всьому виною захисний шар, якого немає в ЕКО.

Перейдемо до тестування, щоб закріпити все вищесказане.

На зображенні ви бачите 3 слойну етикетку. На вигляд вони однакові, але насправді - це 3 різних види термоетикеток.

Відрізнити термо від паперової етикетки можна дуже простим способом: піднесіть етикетку до вогню запальнички. Якщо етикетка потемніла, то перед вами термоетикетка.

Якщо ж вона не поміняла свій колір за 2-4 секунди, то це паперова етикетка.

Як відрізнити термоетикетку ЕКО від ТОП?

Етикетка ТОП володіє спеціальним шаром, завдяки якому вона захищена від дрібних механічних пошкоджень.

Що б перевірити це, подряпайте нігтем етикетку: на ЕКО залишиться слід, а на ТОП все чистенько.

 

Висновок

Вибирайте етикетки правильно і за призначенням.
Якщо вам треба маркувати морозиво, сметану, пельмені, ковбасу - то вибирайте термоетікетки ТОП. Якщо ж вам треба наклеїти етикетки на шоколадки, чипси, бакалію - то звичайно ж термо ЕКО.

Замовте прямо зараз!

Залишити заявку на розрахунок
Замовте безкоштовний розрахунок автоматизації вашого магазину зараз